Labels

Sunday, 13 May 2012

Hilangkan blackhead dan whitehead(bintik hitam han putih)


ENTRI KECANTIKAN

OKEIII Aida nk kasi tauu CARA yg Ke-2 buang blackhead & Whitehead yg mana cara nii PALINGGG BERKESANNN!! SERUISS!! Try ye.. nnt gtau Aida best tak ehehehe (^_~)

 Tau tak kawan2 apa ituu blackhead&whitehead?? TATAU?? hoho meh nk kasi tunjuk...

1. lihat sibintik2 itam di atas hidung aida tak? haaa itulah dia blackhead&whitehead... Sungguh UDUSS kan.. Soo mari belajar cara meNYAHkannya ngn cara mudah, murah dan selamat serta BERKESAN!!
2. BAHANnya ialah TELOR!! telur ayam ye.. saiz standed (ekekeke mcm nk wat kek) hoho
3. TELUR niii kita nk guna putih telur ye kawan2.. Cara nak amik putih telur... Buat lubang pada atas telur camgini haa... buleh guna pisau ye... Tuangkan putih telur tuu dalam piring..Guna Kapas nii pakai byk telur cket.. tapi tade banyak pon, sebiji telor putih ye.... Haaa jgn kemut2, nk cantek kan.. hehheeh(^_~)

4. AMIK KAPASS..  PASTUU kapas tuu kena carik2 kasi kembang, .. cam ginihaa.. seswai ngn muke kita, sebab jap lagii mak tepek dkt muke, wat mcm masker ye...

5. Amik kapas tadik, pastuu celup dalam putih telur tu.. (ala2 wat roti celop telur- kemahiran wat roti celop telur tuu boleh di apply disini...) (^_~) -gamba nii gamba rituu yg guna tisuu, tapii cara sama je... (^_~)
6. PASTUU kasi tepek ke seluruh muke.. paling penting bahagian idung ye.. sebab situu paling banyak membiaknya blackhead&whitehead nih..

7. TARAAA sudah abis seluruh muke di tepek.... Guna kretiviti masing2 janji penuh di tepek satu muke ye...(jangan duk senyum2.. muke kene serius, sebab nnt ia menegang-tgk Aida tgh serius ok!) ehehehe (^_~)

8. TUNGGU sampai kapas tuu kering.. Sementara nk tunggu kering tu,duk rileks je.. Nk tdo pon buleh! (^_~)
10. NAHHH.. setelah dibukak inilaa hasilnya... tercacak2 blackhead&whitehead tuuu.. NAMPAK TAK?? TILIK bebetul ye.. ada tuu lekat pada tissue...
11. TARAAA muke dh licinn(licin kah?) huhuhu
12. TGK muke ku.. bersihkan.. TIME KASIH putih telorr~~~ (^_~)
KEGUNAAN masker putih telur:
1. Menghilangkan blackhead&whitehead
2. Menegangkan muke jugak... sebab kulit kita akan tegang selepas ituuu

SELAMAT MENCOBA~~~ (^_~)

hasil guna kapas... (dasyat sungguh tarikkannya!)




Bykkan whitehed n blackhed yg terkeluar ni... Ni eksperimen Aida buat pada org yg tak penah buat, mmg byk! hehehe

Bulu Mata lentik segera!!


Haaaaa ini rahsianya...
Bahan-bahannya ialah: maskara dan bedak. Maskara pape pon bole aida guna maskara maybeline yg rm28shj thihihi


Ini adalah rupa mata tanpa maskara. Lihatlah bulu mata kememtot kan. Tadela pjg sgt sedang-sedang je hehehe

Selapas itu, letak bedak carrie ke bedak apa-apa di atas tapak tangan. Tayah letak byk sbb kita nk guna cket je pon

Pastuu sapukan pada bulu mata ye. Bahagian atas dan bawah bulu mata. Mcm dlm gambar ni ye.

Lepas tuuu, apply maskara pada bulu mata macam biasa. Bahagian atas ngn bawah jugak. Aida sbena jarang pakai dkt bulu mata bwh sbb nnt muka aida garang dan mata aida comot. Hehehe aida bukan pandai makeup. Hentam kromo saje huhuhu


Taraaa inilah hasilnya.... Pjgkan hehehehe... Slmt mencubaaa :)

PENGEPOSAN

Salam kawan2... Aida cuma nak maklumkan WAKTU pengPOSan HANNAHSECRET kosmetik adalah pada jam 1tgh hari SETIAP HARI kecuali sabtu dan ahad menggunakan POS LAJU.

Perkhidmatan pos laju ini biasanya memakan masa 1 hari sahaja* namun berbeza mengikut destinasi kawan-kawan. Oleh yang demikian, jika kawan-kawan nak SEGERA, kawan-kawan boleh buat pembayaran SEBELUM jam 1tgh hari dan inform aida juga sblom jam 1 tgh hari. Aida akan poskan segera dan insyaallah barang pesanan kawan-kawan akan sampai tepat pada masanya (^_____~)

UTK MAKLUMAT: harga pos bagi SEMENANJUNG RM 6 manakala SABAH & SARAWAK RM9. kepada kawan-kawan yang membuat pembayaran menggunakan MESIN DEPOSIT ATM, MESIN DEPOSIT ATM tidak menerima wang RM 1, atau RM 5. oleh yang demikian, kawan2 bank in RM 80 dan Aida akan pulangkan baki melalui transfer ke akaun kawan-kawan supaya lebih selamat 







DEALER

Tampil jelita dengan Kosmetik Hannah Secret. RM 70 sahaja satu set...
Dapatkan sekarang!! hubungi dealer-dealer yang berdekatan anda (^_~)


KELANTAN
Kota Bharu/Pengkalan Chepa : Mira 016-9212994
Kuala Krai : Mimi 019-9117372

TERENGGANU
Kuala Terengganu/Besut: Bahirah:013-9330185

SELANGOR
Shah Alam: Shini 013-6100504

Sepang/Bandar Baru Salak Tinggi/Nilai/KLIA/Bukit Makhota: Norasyikin 017-3963808

Bagi PUTRAJAYA, KAJANG, BANGI atau kawasan sekitar, boleh dapatkan terus dengan Aida 012-9599679 atau email aida hannahsecret@ymail.com untuk keterangan lanjut

Naikkan Seri Wajah

HannahSecret Kosmetik


Beauty Set yang mengandungi set 3 dalam 1.




Cucumber soap (55g)


Dihasilkan daripada gabungan timun dan herba terpilih bagi menghilangkan jerawat dan jeragat serta bintik-bintik hitam dan dapat melambatkan proses penuaan dan mencerahkan kulit


UV Foundation + Apple Stem (5g)
Krim 2 dalam ! ini bertindak sebagai pelindung pancaran cahaya matahari yang mengandungi SPF 25 serta menjadi bedak alas yang mampu memutih dan mensekatakan warna kulit. Ia juga mampu menutup parut jerawat dan liang pori serta menghaluskan kulit wajah. Ia diformulasikan dengan Apple Stem Cell yang mana bertindak sebagai anti penuaan dan merawat sek-sel kulit yang rosak

Night Cream with cucumber Extract (5g)
Rumusan daruipada timun dan herba terpilih telah menghasilkan krim istimewa yang bertindak cepat bagi menghilangkan jerawat dan jeragat serta bintik-bintik hitam. Ia bertindak secara lembut tanpa pengelupasan bagi melambatkan kesan penuaan dengan menghilangkan kesan-kesan kedutan sembil menegang dan mencerahkan kulit wajah





Hubungi Aida 012-9599679 untuk keterangan lanjut